Mala Šumska Vila

Sophie la girafe

Jednom davno … jednostavna priča o žirafi rođenoj 25. svibnja 1961., na dan Sv. Sofije

Tih dana, jedine dostupne igračke u obliku životinja su bile domaće životinje ili figure kućnih ljubimaca …

 

Zato je jedan dan u Francuskoj, određeni Monsieur Rampeau, koji je bio stručnjak za pretvaranje biljnog soka kaučuka pomoću rotacijskog oblikovanja gume kao koncept za izradu igračaka, došao na ideju izrade žirafe. Takva egzotična figura divljači je bila prva na tržištu, a njena veličina i oblik su idealni za obuhvat djetetove malene ruke.

Sophie la girafe®, koja je izgledala jednako onda kao i danas, otišla je u proizvodnju u četvrtak, 25. svibnja, otkud joj i ime.

Bila je trenutni uspjeh. Mlade majke su ju odmah prepoznale kao nešto potrebno za njihovu djecu … Kada se pojavljuju prvi znakovi izbijanja zuba, Sophie žirafa pomaže bebama da prestanu plakati! Jednostavnim riječima, slava male žirafe se proširila. Od tada u Europi, iz generacije u generaciju, djeca vole slušati ciku Sophie, kad god joj se pritisne trbuh ili glava!

 

VULLI, tvrtka sa sjedištem u Rumilly, Haute-Savoie regiji Francuske nastavila je držati visoko čuvanu tajnu o tome kako je to čudo od igračka izvedeno. Do danas, Sophie žirafa se još proizvodi na”tradicionalan” način, koji uključuje preko 14 manualnih operacija.

Izrađena od 100% prirodne gume izvedene iz biljnog soka kaučuka, Sophie-ini fleksibilni, obnovljivi, prirodni materijali i netoksične boje znači da je sigurna i prirodna igračka za zube vašeg djeteta.

 

SI STARTS D.O.O.
Zadobrovška cesta 96,
1260 LJUBLJANA-POLJE
Slovenia
IBAN: SI56 0510 0801 5576 640 (ABANKA d.d.)
info@littlegreenfairy.com

O NAMA
Mala šumska vila je djeci, prirodi i životinjama prijateljski usmjerena dječja trgovina sa prekrasnim proizvodima. U našoj trgovini je na volju šarena odjeća iz organskoga pamuka, školske potrepštine iz prirodnih materijala, staklenke za bebe, papuče, igračke o drugi ekološki prihvatljivi proizvodi.

POVEŽITE SE S NAMA
Top